torsdag, juli 17, 2008

självbehärskning

jag vet inte vad det är som kommit över mig, men helt plötsligt har jag blivit jättebra på att kväva impulser och inte ge efter för minsta lilla begär! jag kan helt plötsligt behärska mig. detta går att applicera på nästan vadsomhelst i livet, som t.ex. idag när jag gick omkring i vällingby centrum efter att jag hade varit på arbetsförmedlingen. jag gled in på åhléns för att bara browsa lite (de jobbiga väktarna till trots) och så hittade jag en sjukt fin liten ljusslinga som jag har tänkt köpa rätt länge, den kostade 129 kr på rea. men så tittade jag på den och tänkte "du är för helvete helt jävla pank och en ljusslinga är det sista du behöver", så jag la ifrån mig den och gick därifrån.

ute på torget så kände jag hur det kurrade i magen, men så lyckades jag tänka om och istället ta det mogna och förnuftiga beslutet att ÄTA HEMMA istället. det kanske är en självklarhet för vissa men jag kände mig iallafall jävligt duktig.

och nu ska jag vara ännu duktigare och springa ner i tvättstugan som en god hemmafru och tvätta våra kläder.

2 kommentarer:

Venla sa...

Asså shit! Ddär MÅSTE jag också lära mig, speciellt nu när jag ska flytta. Så himla mkt nya otippade kostnader. Typ göra matlådor när man går hemifrån ist för oj-jag-blev-visst-hungrig-sushu hela tidenoch aldrig gå in i en klädaffär när man inte har pengar. Det GÅR fan inte. Ser man nåt man verkligen vill ha fastnar det på näthinnan och man går runt och tänker pådet hela tiden...gaggah. Och och och..Men det är nyttigt och bra att lära sig! (återigen BORTSKÄMD!)

Annahita sa...

ett hett tips: ha frukt i väskan! låter efterblivet men det är skitbra. it's a life-saver. iallafall en wallet-rescuer.