onsdag, juni 18, 2008

en sommartisdagigår var en perfekt dag. jag satt ute på torget och läste fredrik strages mikrofonkåt, satt och skrattade tyst åt hans fingertoppskänsla och stundtals rena briljans, en liten somaliergrabb kom fram till mig och frågade vad jag läser. jag visade omslaget och han tittade imponerat på de stora guldfärgade bokstäverna och sa "man ser på den att den är fet". jag bekräftade att den var indeed mycket fet, sen gick han.

sen ringde max, och jag & nisse åkte in till stan och fikade lite på ritorno! det är fan alltid fint på den uteserveringen. efter en stund kom joel, han såg trött och omtöcknad men väldigt sommarfräsch ut... stukade fötter etc. när klockan hade passerat sju promenerade vi iväg till systembolaget vid norra station som håller öppet till åtta, köpte öl och styrde sen kosen hem till thomas. där tittade vi på matchen mellan giganterna italien och frankrike, drack vår öl och åt kinesisk take-away (känns väldigt amerikansk sitcom, haha).

sen! haha, alltså, efter fyra-fem öl blir det suddigt såklart, men faktum är att resten av kvällen, d.v.s. från ca kl. 23 till ca kl. 03 (när åkte vi hem? jag vet inte), underhöll vi oss med youtube och ENDAST youtube. det började med att vi kollade på när zlatan driver med kokstorsken patrik ekwall, sen övergick det i total hit-frossa och vi knåpade ihop världens kanske BÄSTA spellista (jag säger bara knock on wood). vi ska premiärköra den på vår togafest i juli. vi körde även in på några bisarra sidospår, som t.ex. kebabrepubliken och matrixfjärtar.

vi tajmade nattbussen perfekt. killen mittemot oss såg alldeles för gammal ut för att åka nattbuss till hässelby i gryningen en tisdag, han sov sittandes. tänkte att jag kanske borde väckt honom, hans hållplats kanske hade passerat. men jag lät bli. i vårt vardagsrum sken solen (men nu är det mulet) och jag somnade lycklig.

puss.

0 kommentarer: