torsdag, maj 22, 2008

det här är fan inte konst vol. II

ännu ett lågvattenmärke i den här kategorin är amerikanskan aliza shvartz som utfört en serie självförvållade missfall som sitt avgångsprojekt från yale university. verket i sig består av videomaterial från själva missfallet och bevarat blod från processen. det här är syftet , i hennes egna ord:
"Just as it is a myth that women are “meant” to be feminine and men masculine, that penises and vaginas are “meant” for penetrative heterosexual sex (or that mouths, anuses, breasts, feet or leather, silicone, vinyl, rubber, or metal implements are not “meant” for sex at all), it is a myth that ovaries and a uterus are “meant” to birth a child."
jag är helt och hållet för fri abort och jag håller med om att det är en myt att kvinnor ska vara kvinnliga och män ska vara manliga. jag håller även med om det hon säger om det otraditionella sexet, men efter det andra parentestecknet spårar hon ur totalt. äggstockarnas och livmoderns funktion är ett biologiskt faktum och det finns inget att vinna, ur en feministisk synvinkel, på att trivialisera abort och missfall och det lidande det faktiskt innebär för många som går igenom det. återigen känns det som om det handlar om avtrubbade medelklasskids som söker nya kickar.

äh. jag orkar fan inte skriva mer nu. jag tycker egentligen att citatet talar för sig själv. världen är full av idioter.

nu ska jag och nisse titta på arkiv x.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är visst konst

Annahita sa...

haha.