onsdag, april 02, 2008

flock of seagulls

undrar om det är för att jag är uppe så tidigt eller för att det bara är en ren tillfällighet, men fiskmåsarna är ovanligt talföra denna morgon. det är minst 10 stycken som sitter på gatlyktorna nere på gatan och skränar, sådär som bara fiskmåsar kan. det känns som om vi har flyttat till en båt.


så... jag funderar på att ge upp arkitektprovet. jag testade mig själv när jag stod och borstade tänderna nu på morgonen, jag föreställde mig att jag var på väg till KTH och skulle börja snickra på en modell eller vad fan det nu är man gör där. och jag tyckte inte att det kändes roligt! men på allra största allvar; jag känner mig inte alls så övertygad längre. Photobucket jag tänker såhär:
  1. jag är inte så stresstålig som jag brukade vara (även om det fortfarande står i mitt CV).
  2. min ambitionsnivå ligger för tillfället på noll, då är det inte bra att ge sig in på något som kräver ambition och total hängivelse.
  3. jag vill inte slösa mitt CSN.
  4. det känns inte som om en 5-årig arkitektutbildning är något man "hoppar på för att testa".
  5. det finns andra som vill det här mer än jag (t.ex. pappa).
  6. jag gör det mycket för andras skull (t.ex. pappa).
  7. jag kan inte ens lämna in uppsatser i tid, för när jag blir stressad nuförtiden blir jag apatisk - istället för att bli speedad och effektiv som jag blev förr (min teenage flame har slocknat!).
  8. om jag är trött och ointresserad nu och gör ett halvdant arkitektprov kommer jag ändå inte in.
  9. om jag trots det kommer in, hur kommer den extrema tidspress jag hört om att påverka mig som redan innan varit trött och ointresserad?
nio punkter. och jag kan säkert komma på fler. jag kanske ska ta en paus, söka ett heltidsjobb som är kul, och kanske omvärdera min framtid. jag vet inte.. jag vet ingenting.

jag har sån växtvärk! jag vill inte bli vuxen... Photobucket

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Tror du inte att det kan vara ett slags försvar för att slippa ta dig själv på allvar jag menar om du investerar en massa kraft och energi och sedan inte blir antagen så skulle du kanske inte kunna ta det och därför blir kontentan att du inte vill söka. Kom igen nu du har fortfarande fem dagar på dig! Lycka till!

Mvh,

Nyfiken

Annahita sa...

vad snällt av dig att försöka peppa mig, fan vad glad jag blir.. jag har dock bestämt mig för att dra mig ur, och skälet är inte att jag är rädd för att inte komma in. jag känner bara att jag inte vill gå där, och om jag inte känner mig säker kommer jag göra ett halvdant jobb och då kan man nästan utgå ifrån att jag inte blir antagen, eller hur? det lär ju märkas, att jag inte riktigt har gjort det helhjärtat...

hoppas det går bättre för dig, nyfiken! jag verkar ha attraherat många läsare när jag nämnt arkitektprovet, du är inte den enda. lycka till!