lördag, mars 15, 2008

inte versailles men nästan

igår eftermiddag tog jag en promenad för att rasta pälsen och se mig om i mina nya hemkvarter, jag hamnade till slut på hässelby slott. man kan ju säga att vädret inte alls gjorde den här pastellbakelsen rättvisa så jag planerar att återvända inom en snar solig framtid.


när jag vände hemåt upptäckte jag den där vita katten som jag brukar se strykandes omkring vid husen mittemot vårt sovrumsfönster. försökte ta en bild på den men det ville varken kameran eller katten veta av.


på kvällen åkte jag hem till cajsa och sandra för att umgås lite med dem och calle innan de gick ut. när vi satt på 3:an mot slussen steg det på ett glatt och berusat sällskap vid tjärhovsplan. när de hade passerat låg det kvar ett bankkort på bussgolvet, sandra ropade efter dem och fram stapplade en tjej som var SPENT OUT OF HER MIND och skränade fram nånting om "åh guuuu va pinigt, står det malin på kortet? ah, guuuu det STÅÅÅÅR malin på kortet! det är mitt guuuuu va pinit! jag är så himla slarvig åååh tihihihiih", och så tog hon upp det och av nån jävla anledning trycker hon sitt bankkort mot sitt ansikte, så hårt att det går sönder (?!). hon stirrar förstummat på den andra halvan av kortet som har singlat ner till golvet och så kommer en av hennes kompisar fram, måttligt irriterad, och väser fram "för i helvete malin! nu får det ju fan räcka, jag är så jävla trött på det här, jämt ska du hålla på" och drar undan henne längst bak i bussen och fortsätter läxa upp henne. herregud. jag kunde inte sluta stirra, och förundras över denna bottenlösa dumhet som skoningslöst drabbar tonåringar på fyllan. ser fram emot min nyktra helg, jag hoppas att det inte slutar med att jag lallar omkring i neontights på happy nation med lösögonfransar som ser ut som fjädrar hängande på sniskan.

(fotnot: malin heter egentligen någonting annat.)

0 kommentarer: