måndag, mars 10, 2008

carrot top


ok nu känner jag av en del riktigt obehagliga modebloggtendenser så nu slutar jag med att lägga upp bilder på saker jag vill ha, iallafall för dagen. en person som inte har med detta att göra, men som jag tänkt på under dagen, är carrot top. han är tydligen en udda typ som har en permanent akt på nåt casino i las vegas och som ständigt refereras till i andra populärkulturella yttringar, som t.ex. seinfeld, family guy och scrubs (där han t.o.m. spelade sig själv i ett avsnitt). av hans utseende att döma så verkar han vara en av hollywoods mest tragiska avkommor, en bisarr blandning av joan rivers och conan o'brien, vars kön och ålder är extremt svårt att avgöra p.g.a. den extrema mängden plastikkirurgi han genomgått och hans steroidmissbruk (efter lite research har jag fått reda på att han verkar vara väldigt clean nu). han är mer känd som ett plastic freak än det som egentligen är hans huvudsakliga syssla, och det är stand-up. rätt rolig sådan dessutom.
jag har alltid sett på komiker som de sundare representanterna av showbiz, de ska liksom ha huvudet på skaft och uppmärksamma oss andra på vad vi gör fel, hur vi gör det och varför vi gör det. de står i första ledet när det kommer till navelskådning och självrannsakan, eftersom att de måste vara i kontakt med sina egna brister om de ska ha någon som helst förmåga att göra komedi av andras. SÅ VAD FAN GICK FEL MED CARROT TOP?! hur kan han fullständigt svepa in sig i anledningar till att inte bli tagen på allvar, när han verkligen hade kunnat bli enormt framgångsrik och uppskattad - om det inte vore för hans jävla frisyr, eyelinern (som är tatuerad) plastiken och steroiderna. överallt, i alla kommentarer till hans youtube-klipp står det saker som att han är den mest underskattade komikern i världen, det är så sant och så otroligt bisarrt. hur kan han kombinera dessa två poler? komedi - som i grunden är något ganska seriöst - och total hollywood-dekadens?
man skulle ju kunna dra en parallell till eddie izzard, som inte heller har gjort sitt bästa för att bli tagen på allvar som komiker, men jag vill hävda att han ändå har varit smakfull i sina utsvävningar i sätt att sminka och klä sig på ett smaklöst sätt. han är transa på allvar, det är ingenting som hela hans akt grundar sig på. visserligen drar han ju en del skämt om att kunna gå i högklackat etc, men jag kan tänka mig att det vore dumdristigt att låta det gå onämnt förbi. vi har inte kommit så långt, att en man kan kliva upp på en scen i full stass och malmskillnadssmink, utan att någon i sitt stilla sinne undrar när fan transvestitskämten ska komma.

0 kommentarer: